Gebruik Wiki

SchermWiki-SMG-Floret | RecenteWijzigingen | Voorkeuren
Bewerk tekst van deze pagina
Denk steeds tijdig aan de inschrijvingen voor de betreffende tornooien! Ik sluit meestal af ten laatste 10 dagen voor het tornooi (10.00 's morgens) zodat ik genoeg tijd heb om de inschrijvingen door te geven aan de organiserende club en we nog een scheidsrechter kunnen zoeken. (Geloof het of niet, ik heb nog een betalende job na mijn uren voor de club ;) )

Je inschrijven via de wiki doe je zo: Eerst (afhankelijk van de instellingen van je browser zal je dit telkens opnieuw moeten doen) je voorkeuren instellen. Eigenlijk komt dit neer op inloggen: http://www.vlaamseschermbond.be/cgi-bin/wiki-gent-floret.cgi?action=editprefs Ga helemaal bovenaan het scherm naar: “voorkeuren” en klik erop

Je gebruikersnaam kies je zelf. Het wachtwoord en administrator wachtwoord is 2 keer schermen (kleine letters!!!). Opgelet vergeet het eerste bolletje niet uit te doen van het vooringestelde paswoord.

-Tik je naam in het eerste veld -In het derde veldje, doe je het bolletje weg en tik je “schermen” in ( geen hoofdletters). -Klik vervolgens onderaan de pagina op “sla op”

Nu kan je op gelijk welke pagina van de wiki wijzigingen aanbrengen. Ik geef een voorbeeld aan de hand van de inschrijvingspagina.

Na het inloggen kan je op de inschrijvingspagina - 'bewerk tekst van deze pagina doen'. Dan krijg je de pagina in een beetje HTML structuur, maar zoals je zal zien werkt dit gewoon als het eerste het beste tekstverwerkingsprogramma. - Je gaat dan gewoon naar het tornooi in kwestie en vult bij de juiste categorie de naam en geboortedatum van je kind(eren) in. - klik vervolgens op “sla op” onderaan de pagina

Een meer uitgebreide uitleg over het gebruik van de wiki vind je hier: http://www.vlaamseschermbond.be/cgi-bin/wiki-vsb.cgi?TekstOpmaakRegels

Wie nieuw is op de wiki geef ik even een korte rondleiding; http://www.vlaamseschermbond.be/cgi-bin/wiki-gent-floret.cgi?SchermWiki-SMG-Floret

Op de wiki vind je eerst en vooral de tornooikalender. Ik heb deze aangevuld voor de tornooien die Marcel al op de agenda gezet had, en waar de info al beschikbaar was heb ik ernaar gelinkt.

De link naar de inschrijvingspagina.

Voorts heb ik in navolging van de sabelgroep een sectie aangemaakt voor vervoer. Ik weet niet of jullie dit nuttig vinden?

Dan heb je de uitslagen van de tornooien. Jullie kunnen die zelf makkelijk aanvullen. Vergeet dit NIET!!! Dit is makkelijk voor de trainers.

Op de foto's sectie kunnen jullie linken naar albums die jullie elders op het net hebben opgeslagen. Wie uitleg wil kan mij contacteren.

Ik wijs nog even op de perswerking van de club. De regels vinden jullie in de sectie 'In de pers'. Lees deze zeker even door!!! Kathleen wees me er op dat ze dit jaar de termijn vervroegt. Alle info moet haar nu ten laatste zondagavond bereiken. Slechts bij hoge uitzondering kan er maandag nog een artikel worden doorgestuurd. Wie persartikelen vindt kan deze hier altijd toevoegen zodat iedereen kan meegenieten.

Zeer NUTTIG: Laurent schreef een artikel over wat mee te nemen op tornooi. Neem zeker de tijd ook dit te lezen!

Dan hebben we belangrijke mededelingen zoals vakantieregelingen etc...

Info over de trainers en schermers. Ik heb deze zo goed als mogelijk zelf klaargezet. Kijk even na of jullie zoon of dochter er tussen staat en of hun naam juist geschreven is. Aanvullen of wijzigen kunnen jullie zelf. Vergeet dit niet, ik heb dit nodig voor de inschrijvingen!!!!!

Ik heb ook de Wie is Wie upgedate. Ik heb gezien op de pagina's van sabel dat zij in de Wie is Wie ook een sectie hebben over de ouders. Als jullie dit nuttig vinden, laat het me dan weten, dan vul ik deze zeker aan. (Of geef zelf het goede voorbeeld.)

Vergeet ook de verjaardagen van je schermer niet aan te vullen. Dit is voor mij makkelijk als ik inschrijvingen moet doen.

Om te eindigen een tweedehandssectie en de uitleg van de wiki...

Mochten er nog vragen zijn, contacteer Tamara, de mama van Briecq.


SchermWiki-SMG-Floret | RecenteWijzigingen | Voorkeuren
Deze pagina kan je enkel lezen | Bekijk andere revisies
Laatst bewerkt September 15, 2016 06:09 by Mara (verschil)
Zoek: