Persartikelen 2017-2018

SchermWiki-SMG-Floret | RecenteWijzigingen | Voorkeuren
Bewerk tekst van deze pagina
Hier volgen de eventuele persartikelen voor het Floretseizoen 2017-2018.
Heb je een persartikel over onze jonge helden online gespot? Deel dan hier de link! Een 'tastbaar' artikel in de krant? Scan het in, sla het op op een publiek toegankelijke server (zie uitleg onder foto's) en deel de link hier.
Hulp nodig? Ook hier staat Tamara tot jullie beschikking op het gekende adres!
Scroll verder naar beneden voor de persartikelen in kwestie, eerst volgt een algemene (maar broodnodige) uitleg over de perswerking van de Gilde. Lees ook deze zeker even door!

Hoe werkt onze "perswerking"?
In principe wordt van elk tornooi waaraan schermers van de Sint-Michielsgilde deelnemen, een persbericht gemaakt. Voorwaarde is natuurlijk dat er informatie (lees : resultaten, feedback) beschikbaar is. Zeker voor kleinere tornooien zijn de resultaten vaak niet of te laat op internet te vinden en is jullie snelle feedback zeer belangrijk. Wanner wij zeggen elk tornooi, dan bedoelen wij ook ELK tornooi. Geef niet enkel feedback wanneer je het goed gedaan hebt. Ook mindere resultaten zijn resultaten om te delen. Bedoeling is onze club in de spotlight te zetten en niet een heldencultus te creŽren rond een bepaalde schermer.
Kathleen Kets is persverantwoordelijke voor de hele gilde. Zij, en enkel zij, stuurt persberichten uit naar de verschillende media. Dit houdt in dat zij elk WEEKEND alle gegevens verzamelt die haar worden TOEGESTUURD en daar een mooi samenhangend persartikel van breit. Een hele klus waar wij haar ten zeerste dankbaar voor zijn. De procedure gaat als volgt. Ten laatste op maandag (maar beter nog zondag) stuurt de schermer of 1 van zijn begeleiders zijn resultaten van een tornooi door naar Kathleen. Opgelet TIMING is hier KEY. Kathleen heeft ook nog tijd nodig om er uit filteren wat belangrijk is en hoeveel zij nodig heeft voor een deftig persartikel. De ene week zal dat al wat meer zijn dan de andere afhankelijk van hoe de resultaten op de andere tornooien zijn. Wij treden naar buiten als Gilde, niet als individuele schermers.
Deze procedure is er voor een reden. Enerzijds zenden wij wekelijks verschillende categorieŽn schermers over verschillende wapens naar verschillende tornooien. We kunnen niet van Kathleen verwachten dat zij alle resultaten online gaat opzoeken. Anderzijds is schermen een heel moeilijke sport om in de pers te krijgen. Met onze artikelen te bundelen hopen we iets meer visibiliteit te bekomen en ook de club in de picture te zetten. Het is alleszins niet de bedoeling dat iemand cavalier seul gaat spelen. In de Gilde zijn wij er rotsvast van overtuigd dat resultaten er zijn dankzij de efforts van de hele club en niet in het minst de trainers.
Oud nieuws is geen nieuws. Dit geldt ook in sportverslaggeving. Op maandag staan de kranten vol voetbalnieuws, maar op dinsdag en zeker vanaf woensdag is er meer ruimte voor andere sporten. Maar ook kranten moeten plannen.... Dit betekent dat een persartikel tijdig moet doorgestuurd worden, en dat dit ook consequent moet gebeuren. Idealiter gaan het persbericht op zondagavond de deur uit (voor publicatie op dinsdag), uiterste deadline is maandagavond (voor publicatie op woensdag of later). Dat wil zeggen dat jouw verslag Kathleen ten laatste zondagavond moet bereiken! Slechts bij hoge uitzondering kan op maandag nog een bericht worden doorgestuurd!

Enkele tips voor een goede werking

Contactgegevens

Voor al uw vragen, feedback over wedstrijden, opmerkingen ťn ideŽen :

Kathleen.Kets@gmail.com

0494/918.917 (in een SMS kan men ook al veel info kwijt!!)

Floretseizoen 2017-2018 in de pers


SchermWiki-SMG-Floret | RecenteWijzigingen | Voorkeuren
Deze pagina kan je enkel lezen | Bekijk andere revisies
Laatst bewerkt August 21, 2017 08:57 by Mara (verschil)
Zoek: