WikiConcepten

SchermWiki-SMG-Floret | RecenteWijzigingen | Voorkeuren
Bewerk tekst van deze pagina
Iedereen (jawel, de hele wereld) kan deze pagina en gelijkaardige pagina's wijzigen of pagina's bijmaken. Klik op "Bewerk tekst van deze pagina", bovenaan of onderaan in uw browser-venster, pas de tekst aan in het mini-tekstverwerkertje dat je krijgt, klik op de "Sla op"-knop en aanschouw uw veranderingen.

De makkelijkste manier om een nieuwe pagina te maken, is een bestaande pagina te bewerken en een verwijzing naar de nieuwe pagina in de tekst te plaatsen. De naam moet een geldig WikiWoord? zijn, of je kan een bijna willekeurige tekst (eventueel met spaties) binnen twee paar rechthoekige haakjes gebruiken. Wanneer je je veranderingen dan opslaat, verschijnt er een vraagteken achter de naam van de nieuwe pagina (binnen de huidige, bestaande pagina). Klik op het vraagteken, en een nieuw bewerkings-venster wordt geopend, voor de nieuwe pagina. Vul de pagina in op dezelfde manier als voor bestaande pagina's.

Wiki werkt doordat zoveel mogelijk mensen hun bijdrage leveren tot de inhoud. Die bijdragen kunnen geleverd worden in de vorm van nieuwe tekst, maar ook door het wijzigen van bestaande tekst. Dat kan gaan van het verbeteren van tikfoputen, schrijffauten, fouten grammaticale tot en met vormelijke en inhoudelijke verbeteringen.

Ik wil jullie allemaal aanmoedigen om dat effectief te doen. Ik ben er mij van bewust dat het voor de meesten onder ons wat zinloos is hier uitgebreid te discussiëren wanneer we dat evengoed tijdens persoonlijke gesprekken kunnen doen. Toch kan het nuttig zijn hier één en ander neer te schrijven, zodat we mensen die minder makkelijk tot in onze Gildelokalen komen, ook nuttige informatie kunnen verschaffen. Daarnaast kan deze Wiki natuurlijk nuttig aangewend worden voor praktische, organisatorische aspecten van onze sport (wat tot nu toe wel een gunstig effect heeft, vermoed ik?).

Hierbij daarom nogmaals een oproep: aarzel niet om hier vragen te stellen, bemerkingen te maken, suggesties te doen, enzovoort.

-- OlivierAntonis

Voor mensen die het Engels machtig zijn, uitgebreide info i.v.m. Wikis op de oorspronkelijke Wiki: Wiki:FrontPage?.


SchermWiki-SMG-Floret | RecenteWijzigingen | Voorkeuren
Deze pagina kan je enkel lezen | Bekijk andere revisies
Laatst bewerkt May 18, 2009 11:55 by Simon Lapin (verschil)
Zoek: