Onze Doelstellingen

SchermWiki-SMG-Sabel | RecenteWijzigingen | Voorkeuren
Bewerk tekst van deze pagina
Zoek:

"Onze doelstellingen" zijn de unie van de persoonlijke doelstellingen van alle leden van onze groep. Wat "onze groep" precies is, wil ik bewust wat vaag houden, omdat iedereen nu eenmaal deel uitmaakt van verschillende groepen, en de doelstellingen van die verschillende groepen niet noodzakelijk onverzoenbaar zijn, en we dus evengoed wat op elkaar kunnen steunen om onze doelstellingen te bereiken. -- Olivier.

Persoonlijke doelstellingen van Olivier

In dalende volgorde van belangrijkheid, waarbij dient opgemerkt dat ondergeschikte doelstellingen doorgaans hoger liggende doelstellingen dienen:

  1. plezier beleven aan en voldoening scheppen uit mijn activiteiten als schermer en als trainer
  2. zoveel mogelijk mensen de mogelijkheid bieden te leren schermen, op een zo goed mogelijke manier
  3. ervoor zorgen dat er opvolging is voor de huidige schermers, scheidsrechters, trainers, en dat de schermsport in Gent, in Vlaanderen en in België verder in de breedte kan groeien
  4. zoveel mogelijk mensen betrekken bij het aanbieden van de schermsport, in de hoedanigheid van sparringpartner, scheidsrechter, trainer, bestuurslid, enzovoort
  5. zoveel mogelijk mensen te laten kennismaken met en te vervolmaken in het schermen op competitief niveau
  6. mij verder bekwamen als trainer
  7. voortdurend enkele topschermers hebben
  8. snel mijnenveger leren spelen (http://www.youtube.com/watch?v=oQ9iEDMLZpw, of "erger" nog http://www.youtube.com/watch?v=daXOwK9Xox0)
  9. muntstukjes leren gooien (http://www.youtube.com/watch?v=QZ4jrQL-NTg)

Opmerkingen, vragen of andere doelstelling altijd welkom...

Dus uw eigen plezier staat eerst? -- Inderdaad, en dat zou voor iedereen zo moeten zijn. Als je geen plezier beleeft aan wat je doet (zowel in het schermen als in andere activiteiten), dan kan je er beter mee stoppen vind ik. Maar ik schep mijn plezier en voldoening uit het feit dat ik iets kan betekenen voor de schermers, en dat zou ook voor iedereen in zekere mate zo moeten zijn. Dus als er iemand op training niet zijn/haar best doet, dan verhindert dat dat ik mijn werk kan doen, en dan kan ik er dus ook geen voldoening uit scheppen, en dan word ik boos :-p. Maar ik moet zeggen dat het trainersschap mij tot nu toe zeer bevalt. Ik zie continu vooruitgang, bij bijna iedereen. Als iedereen voor zichzelf daar nu ook nog eens van overtuigd zo zijn, dan zou het nog beter gaan :-).

Dus uw topschermers en competitie staan laatst? Is dat geen contradictie met wat uw schermers van u verwachten? -- Ik denk dat de topschermers nog voldoende aan bod komen. Als ik één topschermer zou opleiden tot wereldkampioen of zo, maar voor de rest geen degelijke schermers zou hebben, dan zou ik daar toch niet zo gelukkig mee zijn. Bovendien werkt dit allemaal in twee richtingen: je kan geen topschermers hebben zonder binnen het eigen land of de eigen club wat andere goede schermers te hebben. Punten 3, 4 en 6 zijn allemaal aspecten van omkadering die de toppers alleen maar ten goede komen, ja die zelfs onontbeerlijk zijn. En ten derde wil ik al mijn schermers, en zeker de toppers, motiveren om niet vanuit een puur egoïstisch standpunt te evolueren, maar ook mee te helpen met het bereiken van bovenstaande doelstellingen. Ik denk dat je daar als schermer beter van wordt, en het zal zeker meer goodwill kweken, wat in het schermen ook al onontbeerlijk is.

Ge verveelt u weer eh Olivier... :P -- Misschien verveel ik mij wel, maar deze pagina heb ik zeker niet uit verveling gestart, maar wel omdat doelstellingen het eerste is wat je moet hebben. Zonder doel ben je niet veel.

 There's no escaping reason, no denying purpose - because as we both know, without purpose, we would not exist.
 It is purpose that created us,
 Purpose that connects us,
 Purpose that pulls us,
 That guides us,
 That drives us,
 It is purpose that defines,
 Purpose that binds us.

Olivier is duidelijk weer bezig met uit zijn favoriete trilogie te citeren: the matrix. (Of beter gezegd: The Matrix Reloaded, in de scene waar Neo vecht tegen 100'den Smiths)

Persoonlijke doelstellingen van Eva

In geen bepaalde volgorde van belangrijkheid:

het vermelden waard: persoonlijke doelstelling van Olivier voor Eva: in de acht op het WK junioren in mijn laatste jaar junior... Wat een optimist die Olivier ;)

Ik ben er nog altijd ten volle van overtuigd dat dit een zeer realistische en haalbare doelstelling is. -- Olivier


SchermWiki-SMG-Sabel | RecenteWijzigingen | Voorkeuren
Deze pagina kan je enkel lezen | Bekijk andere revisies
Laatst bewerkt July 19, 2007 09:18 by OlivierAntonis (verschil)
Zoek: