WachtwoordInstellen

SchermWiki-SMG-Sabel | RecenteWijzigingen | Voorkeuren
Bewerk tekst van deze pagina
Zoek:

Ten geleide

Jullie kennen allemaal de SchermWiki-SMG-Sabel als een handig platform om allerlei informatie te verspreiden en praktische afspraken te maken. Opdat dat systeem zou werken, zijn de pagina's van de wiki aanpasbaar door iedereen.

Door die aanpasbaarheid gebeurt het af en toe dat malafide individuen de inhoud van onze pagina's vervangen door reclame en andere spam. Dat gebeurt soms in vlagen, die als een regelrechte aanval gezien kunnen worden. De meest fervente gebruikers van de wiki zijn altijd zeer behulpzaam geweest om dat vandalisme ongedaan te maken. Op een bepaald moment werden de aanvallen echter te frequent en grootschalig om de wiki bruikbaar te houden. Daarom is uiteindelijk besloten de sluizen te sluiten, en een wachtwoord in te stellen voor de sabelwiki.

Handleiding om de wiki te kunnen bewerken

Om de wiki te kunnen bewerken, moet je een wachtwoord instellen.

  1. Ga naar je "Voorkeuren" pagina, bereikbaar via een link bovenaan elke wiki-pagina (omcirkeld in blauw in onderstaande figuur).
  2. Vul het wachtwoord, schermen, in als Administrator-wachtwoord, i.e. het tweede wachtwoord-veld in de Voorkeuren pagina (in rood omcirkeld in onderstaande figuur).
  3. Maak van de gelegenheid gebruik om, indien je dat nog niet gedaan zou hebben, je gebruikersnaam in te stellen, bij voorkeur in de vorm Voornaam_Familienaam (met een underscore), bijvoorbeeld Harry Pinson.
  4. Klik onderaan op "Sla op".

Wat is het wachtwoord?

Het wachtwoord is schermen. Nu maar hopen dat er enkel automatische spammers zijn, en geen mensen die gaan lezen wat het wachtwoord is...

Jullie zouden van deze verandering niet veel last mogen hebben, aangezien voorkeuren als cookie worden opgeslagen op je computer, en je wachtwoorden kan laten onthouden door je browser.

Laat het mij weten als jullie problemen ondervinden.

Update 20 september 2013

Vanaf 8 september 2013 was de wiki niet meer aanpasbaar. Het probleem werd vandaag opgelost. Om de wiki opnieuw te kunnen aanpassen, herhaal bovenstaande procedure.

-- OlivierAntonis


SchermWiki-SMG-Sabel | RecenteWijzigingen | Voorkeuren
Deze pagina kan je enkel lezen | Bekijk andere revisies
Laatst bewerkt April 18, 2014 03:26 by OlivierAntonis (verschil)
Zoek: