Administratieve Nota

SchermWiki-SMG-Sabel | RecenteWijzigingen | Voorkeuren
Bewerk tekst van deze pagina
Zoek:

16 februari 2019

De wiki's zijn verhuisd naar http://www.confrerie.be/cgi-bin/wiki-gent-<wapen>.cgi. Alle data van de VSB server is normaal gezien meegekomen naar de nieuwe server. Mocht je toch iets zien dat ontbreekt of niet meer werkt, meld dat dan aan Olivier.

Tussen 11 en 16 februari 2019 waren de wiki's opnieuw niet beschikbaar, vermoedelijk opnieuw door aanpassingen bij de VSB.


2 februari 2019

Tussen 10 en 29 januari 2019 waren de wiki's niet beschikbaar door aanpassingen in DNS door de VSB. Mogelijk worden de wiki's binnenkort terug verhuisd naar een andere server (van de Gilde dan).


18 april 2014

Goeiemorgen :-)

Ik kon niet goed slapen vannacht, dus ja... Wiki's overgezet. De versies op de oude server zullen zeer binnenkort verdwijnen. Ik heb een backup van alles genomen, dus als je iets kwijt bent, laat het zeker weten.

Nu we op de server van de VSB zitten, is het mini-logo "veranderd" ('t is te zeggen, vroeger was er geen, en nu ook niet, maar het standaard icoon nu is zo'n dwaas ding dat je wel ziet). Daarom: LogoWedstrijd

-- OlivierAntonis


8 april 2014

Olivier heeft (heel veel) extra ruimte gemaakt op de server, dus we zouden nu toch echt weer een tijdje voort moeten kunnen. Als er tussentijds nog "slechte" pagina's zijn ontstaan, gelieve dat te melden aan Olivier, dan zal hij die pagina's in orde proberen brengen.


3 april 2014

Lap, is 't nu alweer van dat? Olivier verwacht vandaag telefoon van Belgacom, hopelijk kan hij daarna duurzamer oplossing maken. Noot: bestaande pagina's aanpassen lukt blijkbaar wel nog...


31 maart 2014

Server stond weer vol. Olivier probeert een wat langduriger oplossing, maar krijgt een aantal bestanden niet direct weg. Maar voorlopig zou ie weer moeten kunnen.


5 maart 2014

Aanpassingen tussen 1 en 5 maart worden niet op RecenteWijzigingen getoond, omdat de server even vol gelopen was. OlivierAntonis heeft terug wat ruimte gemaakt, dus we kunnen weer even voort.


20 september 2013

De wiki is weer aanpasbaar. 't Lag uiteindelijk toch een beetje aan mij, en ik had beter direct gezocht zoals ik net gedaan heb. Vijf minuutjes werk. Doh!

Op 28 augustus 2015 kan 't weer van dat zijn, maar ik hem een reminder in mijn kalender gezet om het probleem dan onmiddellijk op te lossen.

Opgelet: het probleem was dat er een vaste einddatum in de cookies zit die gebruikt worden om voorkeuren op te slaan. Als je de wiki wil aanpassen, zal je opnieuw je voorkeuren moeten instellen (naam en wachtwoord), zoals beschreven op WachtwoordInstellen.

-- Olivier


7 april 2010

(Update op 16 augustus 2010, met verwijzing naar nieuwe handleiding-pagina)

Jullie kennen allemaal de Schermwiki-SMG-Sabel? als een handig platform om allerlei informatie te verspreiden en praktische afspraken te maken. Opdat dat systeem zou werken, zijn de pagina's van de wiki aanpasbaar door iedereen.

Door die aanpasbaarheid gebeurt het af en toe dat malafide individuen de inhoud van onze pagina's vervangen door reclame en andere spam. Dat gebeurt soms in vlagen, die als een regelrechte aanval gezien kunnen worden. De meest fervente gebruikers van de wiki zijn altijd zeer behulpzaam geweest om dat vandalisme ongedaan te maken. De recente aanvallen zijn echter te frequent en grootschalig om de wiki bruikbaar te houden.

Daarom heb ik eindelijk besloten de sluizen te sluiten, en heb ik een wachtwoord ingesteld voor de sabelwiki. Zie WachtwoordInstellen voor meer informatie.

Jullie zouden van deze verandering uiteindelijk niet veel last mogen hebben, aangezien voorkeuren als cookie worden opgeslagen op je computer, en je wachtwoorden kan laten onthouden door je browser.

Laat het mij weten als jullie problemen ondervinden.

-- Olivier


15 september 2009

De verschillende wiki's hebben van 14/09/2009 's middags tot 15/09/2009 's middags plat gelegen wegens een configuratie-wijziging bij Belgacom. Intussen draait er weer een en ander, maar het blijft "shaky". Ik contacteer Belgacom nog om uitleg te vragen... -- Olivier

Update: alle wiki's weer in orde...


16 februari 2007

Niet echt een bijzondere mededeling, maar gewoon een extra wenk aan de actieve gebruikers van deze wiki: als je een pagina aanpast, heb je altijd de optie om onderaan het bewerkingsvenster aan te duiden dat je aanpassing een "klein verschil" is. Verschillende gebruikers hebben deze optie al ontdekt, en maken er ook gebruik van. Af en toe stellen we echter een foutief gebruik vast, vandaar deze verduidelijking: een "klein verschil" is enkel van toepassing indien je niets substantieels verandert aan de inhoud van een pagina (bijvoorbeeld een tikfout of spellingsfout verbeteren, of de lay-out van de pagina wat verbeteren). De meeste andere aanpassingen zijn in die zin geen kleine verschillen. De "kleinheid" of "grootheid" van de aanpassing heeft dus geen betrekking op de hoeveelheid toegevoegde/verwijderde/gewijzigde letters, maar wel op de inhoud van de verandering. Een voorbeeld van een verandering die klein kan lijken, maar het niet is, is de toevoeging van je naam aan de lijst van deelnemers van een tornooi.

Waarom is dit van belang? Aanpassingen die geregistreerd zijn als een "klein verschil" worden standaard niet getoond op de pagina RecenteWijzigingen. Op die manier kan een belangrijke aanpassing dus over het hoofd gezien worden. Je kan in je persoonlijke Voorkeuren instellen dat ook kleine verschillen op die pagina getoond worden, maar het valt aan te nemen dat de meeste gebruikers van deze wiki dat niet doen of nog niet gedaan hebben, en dus af en toe een wijziging niet zullen opmerken.


24 november 2006

Sommige pagina's worden stilaan wat langer, en dan is het niet altijd even handig om naar beneden te scrollen om de "Bewerk tekst van deze pagina"-link te vinden. Daarom heeft den Olivier zijn beste Perl nog eens boven gehaald om ook bovenaan een wikipagina een link toe te voegen om de inhoud ervan te bewerken. Lollie.


15 november 2006

Kan er misschien een overzichtelijke kalender worden toegevoegd aan deze site zodat het voor iedereen duidelijk is op welke dagen de trainingen wel of niet doorgaan? Schermers die door onververwachte omstandigheden een training moeten missen, staan dan niet voor gesloten deuren. Voorbeeld : "Tijdens de verlofperiodes gaan de trainingen gewoon door." Maar zaterdag 4 november was er GEEN training. "Geen trainingen op zon- en feestdagen." Maar zaterdag 11 november was er dan WEL training.

Dat gebeurt op Dienstmededelingen. Spijtig genoeg verliezen we wel eens iets uit het oog, en dat er op 4 november geen training was, dat werd inderdaad niet vermeld. Algemene regel: er is altijd training van begin augustus tot eind mei, behalve op sommige feestdagen. Als er geen training is, inclusief op feestdagen, zal dat dus normaalgezien vermeld worden bij de Dienstmededelingen.


8 maart 2006

De Schermwiki-SMG-Sabel? voorpagina is een beetje opgekuist, om ze terug te brengen naar een puur inleidende pagina. De "handige links" bovenaan de pagina zijn in een herwerkte vorm in de RecenteWijzigingen pagina ondergebracht. Regelmatige wiki-gebruikers kunnen best een link leggen naar RecenteWijzigingen om hun dagelijkse surfsessie aan te vangen.


22 november 2005

Deze wiki werd oorspronkelijk gestart als een werkinstrument voor de Gentse sabelschermers (schermers, en bij uitbreiding ouders en andere betrokkenen). Mensen van andere clubs kunnen deze site echter ook consulteren, en af en toe worden er dingen in samenspraak georganiseerd (bijvoorbeeld met schermers van Gembloux, of recent ook met schermers van Sint-Niklaas). Uiteraard kan dat alleen maar aangemoedigd worden, omdat meer samenwerking het niveau van de sabel in BelgiŽ alleen maar kan verhogen, en er dikwijls praktische voordelen bestaan bij het samen organiseren van verplaatsingen/overnachtingen/etc. Bovendien zijn er bij tornooien bijkomende factoren die over alle Belgische deelnemers samen bekeken moeten worden; voorbeeld bij uitstek zijn scheidsrechtersquora.

Daarom zullen voortaan alle Belgische deelnemers aan sabeltornooien (voor zover dat nuttig is, i.e. niet voor kleine binnenlandse tornooien) opgenomen worden in de deelnemerslijsten op de tornooipagina's. Administratieve nota: opname van deelnemers van andere clubs impliceert niet dat voor hen automatisch ook regelingen getroffen worden door onze schermers en ouders. Tenzij expliciet vermeld regelen zij zelf hun praktische zaken. Hetzelfde geldt voor scheidsrechters van andere clubs.


SchermWiki-SMG-Sabel | RecenteWijzigingen | Voorkeuren
Deze pagina kan je enkel lezen | Bekijk andere revisies
Laatst bewerkt February 16, 2019 17:26 by OlivierAntonis (verschil)
Zoek: